Til Menu  

Krav om corona-test og adfærdsregler ved fysisk undervisning

Der er en række regler og krav, som vi alle sammen skal overholde for at møde fysisk på skolen.

Krav om test
For at opholde dig på skolen skal du have en negativ COVID-19-test. Du kan enten benytte dig af skolens tilbud om test via selvpodning i næsen to gange om ugen eller selv blive testet uden for skolen i din fritid. Hvis du vælger at blive testet uden for skolen, skal du kunne fremvise et negativt testsvar, der er maks. 72 timer gammelt, når du er på skolen.

Kravet om test kommer fra ministeriet for at sikre en forsvarlig genåbning, og du kan kun få lov at deltage i undervisningen og være på skolen, hvis du har et negativt testsvar. Hvis du ikke kan fremvise et negativt testsvar, kan skolen bortvise dig, og du vil få fravær for de timer, du skulle have haft. Du har ikke ret til virtuel undervisning i stedet.

I helt særlige tilfælde kan du blive fritaget fra kravet om test. Det kræver en attest, som din læge skal udfylde og underskrive. Vi sender en særskilt besked ud om dette.

Hvis du er testet positiv eller har symptomer på COVID, må du ikke komme på skolen, men kan modtage virtuel undervisning.
 

Adfærdsregler

 • Hold afstand:
  Du skal så vidt muligt holde to meters afstand til andre elever, kursister og undervisere på skolen. Reglen om afstand gælder dog ikke, når du er i dit klasselokale sammen med din klasse/dit hold, men du skal stadig holde mest mulig afstand til andre.
   
 • Bær mundbind:
  Du skal bære mundbind eller visir, når du opholder dig på skolen. Kravet gælder ikke, når du deltager i undervisning eller kun er sammen med nogen fra dit hold/ din klasse, men du har ret til at beholde det på.  Hvis du af særlige årsager ikke kan bære mundbind eller visir, skal du have en aftale med skolen om det. Du skal sørge for, at det står registreret af en leder i Ludus under sager. Du henvender dig til ledelsen på skolen eller skriver en mail, hvis du skal fritages fra at bruge mundbind, og hvis det ikke allerede er registreret i Ludus.

  Hvis du ikke overholder reglerne om mundbind, kan skolen bortvise dig, og du har ikke krav på at modtage virtuel undervisning i stedet for.

 

 • Hold en god håndhygiejne:
  Sprit dine hænder, så snart du træder ind på skolen, og vask eller sprit dine hænder ofte i løbet af skoledagen - før spisning, efter toiletbesøg og efter host/nys, hvis du glemmer at hoste eller nyse i albuen.  
   
 • Bliv hjemme ved sygdom:
  Hvis du har symptomer på sygdom, skal du blive hjemme og angive årsagen til dit fravær i Ludus. Hvis du er hjemme med symptomer på COVID-19, afventer testsvar eller er vurderet som nær kontakt, har du ret til at modtage virtuel undervisning.

 

 • Ophold på skolen:
  Du skal gå direkte til dit undervisningslokale, når du kommer på skolen. Du skal holde dine pauser i klasselokalet eller uden for skolen. Du skal i øvrigt følge de anvisninger, der måtte komme fra skolens personale.