Til Menu  

Tilbud om coronatest/selvpodning på skolen

24. marts 2021 - opdateret 6.april 2021

Kære elever og kursister

Efter påskeferien er det fortsat et krav, at du har et negativt COVID-19-testresultat for at opholde dig fysisk på skolen. Indtil nu har du skullet testes uden for skolen og uden for skoletiden, men efter påske - fra tirsdag den 6. april - tilbyder vi, at du kan blive testet for corona på skolen via en test, du selv udfører to gange om ugen.

Du har fra onsdag den 7.april 2021 mulighed for at udføre en selvtest i skolens gymnastiksale i skoletiden.

Du skal dog selv sørge for at kunne fremvise en negativ test tirsdag den 6. april, da skolens eget testapparat ikke er stort nok til alle den første dag. 

Testen vil være den nye næsetest, hvor en vatpind skal 2-3 cm ind i næsen. Vi ansætter særlige supervisorer, der er uddannet til at overvåge, at du udfører testen korrekt og aflæser den korrekt. De kan også hjælpe dig med at gennemføre testen, hvis du ikke kan eller ikke ønsker at pode dig selv. Som udgangspunkt skal du dog selv udføre testen.

Du skal give et informeret samtykke til at lade dig teste. Hvis du deltager i selvpodningen, bliver det anset som tilstrækkeligt samtykke.

Selvpodningen er et tilbud, så du kan også stadig vælge at blive testet uden for skolen i din fritid. Her er det fortsat et krav, at du skal fremvise dokumentation med et negativt testresultat, der er maks. 72 timer gammelt, når du møder på skolen.

Hvis du har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en person smittet med COVID-19, kan du ikke benytte dig af skolens tilbud om test - i så fald skal du blive hjemme og bestille en test via coronaprover.dk eller kontakte din læge.


Om næsetesten:

Du får et testsvar kort efter at have taget testen. Testen kan ikke afgøre, om du tidligere har været smittet.


Du skal være forsigtig med næsetest/selvpodning, hvis du har:

  • Tendens til næseblødning
  • Sygdomme i næsesvælget
  • brækket næsen for nyligt/ fået næsen opereret for nyligt
  • akutte eller kroniske skader i og omkring næseregionen


Tilbuddet om test på skolen er et tiltag fra Undervisningsministeriet og sundhedsmyndighederne, og vi håber, at tilbuddet om test på skolen vil gøre det nemmere for mange af jer at få hverdagen til at hænge sammen.