Tillykke til årets første student

Dato: 25-05-2018

Det er de færreste, der kan fejre 60 års fødselsdag og en studenterhue inden for samme år, men det kan Joan Hjersing Knudsen, der fredag formiddag blev årets første student på Randers HF & VUC.

Fredag blev sommerens første student udklækket på Randers HF & VUC, da Joan Hjersing Knudsen fik den blå hue på hovedet. Hun har de sidste par år læst en hel HF som enkeltfag og afsluttede fredag formiddag, med sin eksamen i religion.

Joan Hjersing Knudsen ikke den typiske student rent aldersmæssigt. Tidligere på året også kunne fejre hendes 60-års fødselsdag og kan nu give hende selv en studentereksamen i forsinket fødselsdagsgave.

Hun måtte for flere år siden forlade sit job som kunderådgiver i Arbejdernes Landsbank på grund af en nerveskade i hænderne, og tog så beslutningen om at tage en studentereksamen på HF.

- Jeg tænkte, at jeg ikke kunne holde ud at gå og lave ingenting, og jeg var ikke parat til at gå i stå. Jeg ville gerne arbejde med mennesker, eksempelvis som socialrådgiver eller som underviser.

Slet ikke færdig endnu

Hendes sygdom betød desværre også, at det tog hende længere tid at tage sin HF, så nu ved hun ikke, om det stadig er en mulighed. Men hun er meget glad for endelig at få huen på, og hun har ikke tænkt sig at stoppe bare fordi, hun har rundet de 60 år.

- Det føles jo godt at blive færdig, og så tænker jeg på, hvor jeg nu skal hen, for jeg er slet ikke færdig endnu. Jeg har en stor interesse i økonomi, så måske kan jeg den vej igennem hjælpe unge mennesker, der måske ikke ved så meget om økonomi, siger hun.

Flere af hendes yngre medkursister nød da også godt af at kunne få et par gode økonomiske råd med på vejen i pauserne på skolen. For Joan Knudsen selv har det været en stor fornøjelse at gå på holdene, den store aldersforskel til trods.

- Det har været fantastisk, for jeg var da spændt på, hvad de tænkte om mig, da jeg startede. Men det har været nogle super unge mennesker, der har været gode at arbejde sammen med og som gerne ville lave gruppearbejde med sådan en gammel en som mig, griner hun.

Datteren klar med huen

Joan Hjersing Knudsen bor til daglig i Vorup sammen med sin mand gennem 31 år, som hun har tre voksne børn med. To døtre, der bor i København og en søn, der læser i Aalborg.

- Min yngste datter sagde inden, at hun ville med herop og sætte huen på mit hoved, lige som jeg har sat huen på hendes, da hun blev student, fortæller Joan Hjersing Knudsen.

Og det fik hun så muligheden for fredag formiddag, da hendes mor trådte ud af eksamenslokalet og sammen med rektor Lena Søllingvraa Walters kunne hejse flaget foran skolen som bevis på, at hun er sommerens første student på skolen.