HF som et 3-årigt forløb

Randers HF & VUC tilbyder at tilrettelægge HF over tre år for dig, som for brug for ekstra tid til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det har du mulighed for, hvis du har en dokumenteret psykisk eller fysisk sygdom eller har en funktionsnedsættelse.

Det er også muligt at tilrettelægge HF som et treårigt forløb, hvis du går på musikalsk grundkursus, eller hvis du har en kontrakt med Team Danmark. 

Du følger færre fag ad gangen, og det giver ekstra tid til fagene - og en bedre skolegang.

Du kan få SU alle tre år, og dit studentereksamensbevis er lige så gyldigt, som hvis du havde taget din HF-eksamen på to år.

 

Hvordan foregår det?

Du kommer til at følge fag med en almindelig klasse på ca. 30 elever både første og andet år, men du har færre fag og kortere skoledage end dine klassekammerater. Det tredje år følger du fag på forskellige hold.

Du er selv med til at sammensætte dit skema og vælge rækkefølgen på dine fag sammen med en studievejleder, så du kan få det bedst mulige forløb. I dit skema vil du typisk have ca. 20-25 timer om ugen.

Hvis du ved inden din start på HF, at du har behov for at tage uddannelsen over tre år, kan du kontakte vores studievejleder Mette Mogensen og få en snak om dine muligheder. Hvis du allerede er startet på toårig HF, kan du også kontakte hende for at få ændret dit forløb til tre år.

Hvad siger eleverne?

”Jeg var langt inde i det første år på HF, da jeg sammen med en studievejleder besluttede, at jeg skulle tage HF over tre år. Det var en svær beslutning, fordi jeg gerne ville blive student samtidig med mine klassekammerater. Men det var den helt rigtige beslutning for mig, for det gjorde alting meget mere overskueligt - det gav mig så meget mere luft og energi til at fokusere i mine fag.

På den her måde får jeg meget mere ud af at gå på HF. Jeg oplever stadig, at jeg sagtens kan være en del af fællesskabet i de klasser og hold, jeg går på. Det vigtigste er at sige til sig selv, at det er ok at have brug for et ekstra år - det er ikke et nederlag.”

Christine Frank, student sommeren 2021

"HF over tre år var en rigtig god løsning for mig, fordi det gav mig mere ro. Det var nemmere at fokusere i de enkelte fag, når jeg havde færre fag ad gangen. I starten var jeg forbeholden over for at skulle bruge mere tid på at tage en HF, men det holdt jeg hurtigt op med at tænke over.”

Student fra Randers HF & VUC, sommeren 2020

Kontakt en studievejleder:

Studievejlederne kan hjælpe dig med at blive tilmeldt og svare på dine spørgsmål om fag, niveauer og uddannelse.

Book tid til en samtale med en studievejleder

Iben Præstmark

Studievejleder og lektor / Fag: Geografi, kemi

Mette Mogensen

Studievejleder og lektor / Fag: Biologi, kemi