HF som et 3-årigt forløb

Vi tilbyder 3-årig HF for dig, at du har brug for et ekstra år til at kunne gennemføre den 2-årige HF-uddannelse. Der er ingen begrænsninger ift valg af fagpakke, og 3-årig HF kan give adgang til alle videregående uddannelser – også fx universitetet.  

Vi har to klassetilbud til 3-årige HF: 

  • For dig, der er ordblind  
  • For dig, der har psykiske diagnoser 

 
For begge tilbud gælder, at du kommer til at gå i en stamklasse med skemalagt hjælp og støtte, hvor der er fokus på ro, tryghed og forudsigelighed. Det ekstra år giver dig færre timer på skemaet og færre lektier i det daglige, så du kan have fuldt fokus på det faglige.

Du kan også få en 3-årig tilrettelæggelse, hvis du eksempelvis har en fysisk funktionsnedsættelse. Kontakt vejledningen for mere information.

Bliv klogere på 3-årig HF – herunder om obligatoriske fag, spændende fagpakker og studiemiljøet på skolen: 

Bliv klogere på 3-årig HF – herunder om obligatoriske fag, spændende fagpakker og studiemiljøet på skolen:

Hvad siger eleverne?

”Jeg var langt inde i det første år på HF, da jeg sammen med en studievejleder besluttede, at jeg skulle tage HF over tre år. Det var en svær beslutning, fordi jeg gerne ville blive student samtidig med mine klassekammerater. Men det var den helt rigtige beslutning for mig, for det gjorde alting meget mere overskueligt - det gav mig så meget mere luft og energi til at fokusere i mine fag.

På den her måde får jeg meget mere ud af at gå på HF. Jeg oplever stadig, at jeg sagtens kan være en del af fællesskabet i de klasser og hold, jeg går på. Det vigtigste er at sige til sig selv, at det er ok at have brug for et ekstra år - det er ikke et nederlag.”

Christine Frank, student sommeren 2021

"HF over tre år var en rigtig god løsning for mig, fordi det gav mig mere ro. Det var nemmere at fokusere i de enkelte fag, når jeg havde færre fag ad gangen. I starten var jeg forbeholden over for at skulle bruge mere tid på at tage en HF, men det holdt jeg hurtigt op med at tænke over.”

Student fra Randers HF & VUC, sommeren 2020

Kontakt en studievejleder:

Studievejlederne kan hjælpe dig med at blive tilmeldt og svare på dine spørgsmål om fag, niveauer og uddannelse.

Book tid til en samtale med en studievejleder

Iben Præstmark

Studievejleder og lektor / Fag: Geografi, kemi

Mette Mogensen

Studievejleder og lektor / Fag: Biologi, kemi